No comments yet

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΕ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (ΩΡΕΣ 19:00-21:00)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διάλεξη με θέμα:

«Εις το Άδυτον του Απολλώνιου Ελληνικού Λόγου»

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στις 19.00 το βράδυ.

 

 

Ο κ. Δημήτριος  Μαντές Συγγραφέας και Ερευνητής Γλωσσικών θεμάτων και Αλφαβητικών Κωδίκων  θα παρουσιάσει το νέον του βιβλίον με τίτλον  «ΜΑΝΤΕΙΟΝ ΑΕΛΙΟΝ ΦΑΟΣ» και θα δώσει δημοσίαν  διάλεξιν με θέμα τους γλωσσικούς κώδικες των γραμμάτων της Αλφαβήτου και την Αποκωδικοποίσιν των λέξεων.

 

Εις την Σχολή της Πύλης Αγγέλων

Μανούσου Κούνδουρου 18 Πειραιάς

Τηλέφωνον : 210 4126785 & 6936931997

Ώρα 19.00

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 Ο Δημήτριος Μαντές γεννήθηκε στη Σπαρτιά Φθιώτιδας τον Αύγουστο του 1957. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Marketing  αρχικά στην Αθήνα. Συνεχίζει με Παιδαγωγικές  Σπουδές στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και διορίζεται ως Δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Διδάσκει στη Θεσσαλονίκη,ενώ τελειώνει και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, τμήμα Θεολογίας.Στον συγγραφικό χώρο εμφανίζεται με το βιβλίο Ειδικής Αγωγής «Παιδιά με ειδικές Ανάγκες» Εκδόσεις Μπαρμπουνάκης 1984. Ακολουθούν μεμονομένες εκδόσεις θεατρικών έργων, ποιημάτων, εκπαιδευτικών βιβλίων για  παιδιά του Εξωτρικού, όπου υπηρέτησε σε Σχολεία της Αυστραλίας, ένα λαογραφικό «Τα ελληνικά Έθιμα της Καλαβασσού» και το τραγούδι «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», σε δική του μουσική, στίχους,ενορχήστρωση, και φωνητικά.

Διετέλεσε Αρχισυντάκτης του περιοδικού «Μαθητής», Διευθυντής και Εκδότης του περιοδικού «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΧPRESS» με εκατοντάδες άρθρα στον ημερήσιο και τον επαρχιακό τύπο, ως Δημοσιογράφος της Ένωσης Περιοδικου Τύπου Βόρειας Ελλάδος (Ε.Π.Τ.Β.Ε) και μέλος των Συγγραφέων Βόρειας Ελλάδας.

Αποσπασμένος από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο των Εξωτερικών διετέλεσε  Οικονομικός Διαχειριστής Ενταλμάτων Πληρωμών του ΥΠΕΠΘ (τμήμα Ε΄), εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, με άριστη, συνεπή και ακριβέστατη απόδοση και διαχείριση.(Αυστραλία 1994).

Το 1995 παίρνει το δίπλωμα Πιλότου της Πολιτικής Αεροπορίας (P.P.L.)της Νοτίου Αυστραλίας κατόπιν επιτυχών εξετάσεων.Συνεχίζει να πετά μέχρι σήμερα.

 

Έχει τιμηθεί πολλές φορές με τίτλους τιμής, και εύφημες μνείες όπως:

Έκφραση συγχαρητηρίων από τον αείμνηστο Υπουργό Παιδείας Αντώνη Τρίτση, για συγγραφική δράση, Φεβρουάριος 1988.

Τίτλος Τιμής για θεατρικό του έργο «Τα καλάμια», Δήμος Θέρμης Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 1987.

Τίτλος τιμής για θεατρική συγγραφή του έργου «ΕΙΡΗΝΗ», Δήμος Θέρμης-Θεσσαλονίκη 1988.

Τίτλος τιμής για το θεατρικό του έργο «Παξ Αμερικάνα», Δήμος Θέρμης-Θεσσαλονίκη,1991.

Έκφραση συγχαρητηρίων από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου La Trobe UNIVERSITY ΟF MELBOURN, κ. Αναστάσιο Τάμη, για την συγγραφή του ξενόγλωσσου εκπ/κού βοηθήματος“Questions for Convertation”, Αυστραλία 1993.

Εύφημος Διάκριση από το κρατικό Δημ. Σχολείο της Αυστραλίας Nailsworth Primary School, για την προσφορά του στη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας, 1993.

Εύφημος Διάκριση από το Κολλέγιο Croydon High School,για την εδραίωση της Ελληνικής Γλώσσας ως LOTTE, 1993.

Εύφημος Διάκριση από το κρατικό Δημ. Σχολείο Νorton Summit Primary School, για διδασκαλία στο πρόγραμμα SUPPORT, 1995.

Eύφημος μνεία από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, π. Κυριάκο Ψάλλιο, για την προσφορά του στα Ελληνικά Σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, 1996.

Έκφραση ευαρέσκειας για αποδοτική άσκηση των καθηκόντων, ως Δ/ντής  Δημ. Σχολείου, από τον σχολικό Σύμβουλο 5ης περιφέρειας Νομού Δωδεκανήσου, 2004..

Απονομή τιμητικού Τίτλου ETHNIC SCHOOL TEACHER από τον Υπουργό Παιδείας της Αυστραλίας κ. Robert LUCAS, 1995.

Αθλητής και πρωταθλητής από νεαρή ηλικία στα 100 μέτρα και στο άλμα εις τριπλούν τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις, κύπελλα και τίτλους.

Το 1985 σε ηλικία 28 ετών ανεβαίνει και κατακτά το Μύτικα του Ολύμπου (από το καταφύγιο ΣΠΗΛΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ με πρώτο δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Ζολώτα). Έκτοτε οδήγησε ο ίδιος πολλές ομάδες και γκρουπ στην κατάκτηση της Κορυφής των Κορυφών έως και σήμερα.Το 2010 ιδρύει και Προεδρεύει  στον Πολιτικό- Αντιμνημονιακό Φορέα  “ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ”(έγκριση ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ) και λαμβάνει ενεργά θέση στον ανένδοτο αγώνα των υγιών πολιτικών δυνάμεων του πατριωτικού χώρου για την απεξάρτηση της Ελλάδας από το ειδεχθές χρέος και όλες τις μνημονιακές συμβάσεις.Μάχεται να αντικρίσει την Πατρίδα μας ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Το 2010 επίσης ιδρύει και διδάσκει δωρεάν στο διαδίκτυο Αρχαία Ελληνικά στην ομάδα «ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΛΩΣΣΑ» με 7.000 σπουδαστές στην Ελλάδα και όπου Έλληνες. http://www.facebook.com/groups/ancientgreek/

 Το Μάρτιο του 2014 ιδρύει και προεδρεύει στην μη κερδοσκοπική εταιρία «ΔΕΛΦΙΚΗ ΙΔΕΑ» με αντικείμενο την πολιτιστική προσφορά, την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών αρχής γενομένης από τους Δελφούς με τα «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» όπου και εκδίδει το επετειακό αφιέρωμα με τίτλο «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ» της συγγραφέως κ.Ουρανίας Ερμίνας Καμανά, ως επετηρίδας των Δελφικών Δρώμενων και Εορτών.

Τον Οκτώβριο του 2014 ιδρύει τα «ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΙΑ ΕΝ ΦΘΙΑ» με σειρά εκδηλώσεων, αρχής γενομένης με την ευγενή χορηγία του Δήμου στη Στυλίδα, θεωρώντας την επαναφορά των ελληνικών μας εορτών ως αναπόσπαστον ελληνικόν και ενωτικόν μας βίωμα και χρέος.

Συνεχίζει σε όλη την Επικράτεια, με δικά του έξοδα, χωρίς καμία επιχορήγηση από το κράτος ή άλλο φορέα, την οργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών έντεχνης μουσικής, ομιλιών και εν γένει εκδηλώσεων με γλωσσικό, επιστημονικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, με τελικό στόχο την «επανελλήνιση» των Ελλήνων.

Ζει και εργάζεται στη Φθιώτιδα (Φθία) κοντά στη Σπαρτιά που γεννήθηκε (Σπαρτιατική αποικία), ενώ δεν ξεχνά τους προγόνους του από τους οποίους κατάγεται , τόσο από την πλευρά των Μυρμιδόνων, όσο και από την πλευρά των Σπαρτιατών και έχει ορίσει ως στόχο ζωής, να φυλά διαχρονικές Θερμοπύλες.

Comments are closed.