No comments yet

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Επικούριος Απόλλωνας: Εκδρομή στον «Παρθενώνα της Πελοποννήσου»

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα βρίσκεται στις Βάσσες Φιγαλείας, κοντά στην Ανδρίτσαινα και κτίστηκε στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. από τον Ικτίνο, τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα.

Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, επονομαζόμενο και ως «Παρθενώνας της Πελοποννήσου».

Η περιήγησή μας συνεχίζεται με επίσκεψη στην Ανδρίτσαινα, την «πέτρινη αρχόντισσα της Αρκαδίας», με τα γραφικά σοκάκια, τα εντυπωσιακά αρχοντικά και την υπέροχη θέα, περικυκλωμένη από φαράγγια και βουνοκορφές.

Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας με επίσκεψη σ’ ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Αρκαδίας. Έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 παραδοσιακός οικισμός με ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

 

To πρόγραμμα της Εκδρομής

 

8.30:ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ με πούλμαν από την πλατεία Συντάγματος.

12.00: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ του Επικούριου Απόλλωνα

Ξενάγηση στο ναό και Μυητική εργασία με Μαρία Ζαβού

14.00: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ

όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

Ανδρίτσαινα: Η «πέτρινη αρχόντισσα της Αρκαδίας», με τα γραφικά σοκάκια, τα εντυπωσιακά αρχοντικά και την υπέροχη θέα, περικυκλωμένη από φαράγγια και βουνοκορφές.

16.30: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

Τελικός μας προορισμός θα είναι η Καρύταινα για έναν απογευματινό καφέ.

Καρύταινα:Ιστορικό και όμορφο χωριό με πέτρινα σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, λιθόστρωτα καλντερίμια, βυζαντινές εκκλησίες, πέτρινες κρήνες και τοξωτά γεφύρια, όλα σε φόντο πράσινο.

18.00: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Το κόστος για συμμετοχή στην εκδρομή είναι 70€ και περιλαμβάνει τις μεταφορές σε όλα τα μέρη με πούλμαν, τις ξεναγήσεις, την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο, την μυητική εργασία με την Μαρία Ζαβού και το γεύμα στην ταβέρνα.

Μπορείτε να δηλώστε τη συμμετοχή σας (το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 ,για να κλείσουμε το κατάλληλο πούλμαν) στη γραμματεία της σχολής στα τηλέφωνα 2104126785 & 6936931997 ή στη Χρύσα Παναγοπούλου στα τηλέφωνα 2106840769 & 6932209232.

Comments are closed.