No comments yet

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ – ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

delfoi

Δελφοί : Εκδρομή στον «Ομφαλό της Γης»

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Πολλοί λένε ο,τι είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους σε τούτο τον πλανήτη, που επιβάλλεται όσο κανένας άλλος στη σκέψη του ανθρώπου. Γνωστοί και ως «Ομφαλός της Γης», αποτελούν το σημείο που ιδρύθηκε και άκμασε το σημαντικότερο θρησκευτικό κέντρο της Αρχαιότητας.

Πρόγραμμα της Εκδρομής

8.30: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ με πούλμαν από την πλατεία Συντάγματος (Φιλελλήνων&Μητροπόλεως)

12.00: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Μικρής διάρκειας ξενάγηση και Μυητική εργασία ΠΥΛΕΣ – ΤΡΙΓΩΝΟ ΔΥΝΑΜΗΣ με τη Μαρία Ζαβού.

Αξιοθέατα που μπορούμε να επισκεφτούμε:
Ξεκινάμε με την Κασταλλία Κρήνη. Σε αυτή την ιερά πηγή πλενόταν η Πυθία, οι ιερείς και το προσωπικό του ναού, ενώ με το νερό που ανάβλυζε από την πηγή καθαριζόταν και ο ναός του Απόλλωνα.
Το Θόλο Αθηνάς Προναίας και το Θησαυρό των Αθηναίων: Ο Θόλος κεντρίζει το βλέμμα και το ενδιαφέρον όλων όσοι παρακολουθούν από κοντά το ιερό της Αθηνάς Προναίας, που εντοπίζεται μεταξύ του νεότερου ναού της Αθηνάς και του θησαυρού των Μασσαλιωτών.
To αρχαιολογικό μουσείο Δελφών: Αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας μας. Εδώ, παρουσιάζεται με τον καλύτερο τρόπο η ιστορία του περίφημου δελφικού ιερού και του διάσημου μαντείου, μέσα από μια πλούσια συλλογή γλυπτών και αγαλμάτων.
Το Ναό του Απόλλωνα: Το σημαντικότερο μνημείο στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, που δέσποζε στο κέντρο, ενώ το εσωτερικό του κοσμούσαν αγάλματα και αφιερώματα προς το θεό. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Πυθία, καθώς σε μια καταπακτή του, εκείνη ερχόταν σε έκσταση.

14.00: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΑΧΩΒΑ
όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

16.30: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙ
Τελικός μας προορισμός θα είναι το Γαλαξίδι για ένα απογευματινό καφέ. Χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός από το 1978, το Γαλαξείδι έχει μία αρχοντική ομορφιά που σε ταξιδεύει. Η ατμόσφαιρα του παρελθόντος έχει παραμείνει ανέπαφη, χάρη στην αγάπη των ντόπιων για την παράδοση.

18.00: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 210-4126785 & 6936931997.

arachova
galaxidi-a4

Comments are closed.