Για να μπορέσει να πραγματοποιήσει ο άνθρωπος ένα τέτοιο, ιδιαίτερο και δύσκολο οραματικό ταξίδι χρειάζεται:
• Ένας δάσκαλος-οδηγός
• Ο ανώτερος εαυτός
• Οντότητες-πλοηγοί από την πέμπτη διάσταση

Ο δάσκαλος – οδηγός είναι ένα επιλεγμένο άτομο, το οποίο θα πρέπει να έχει περάσει αρκετά χρόνια σκληρής και συχνά επίπονης εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια, η ένωση του ανθρώπου με τον ανώτερο εαυτό του δημιουργεί ένα κύκλωμα ενεργειών με ηλεκτρομαγνητική ροή αστρική, ψυχική και νοητική.
Το κύκλωμα αυτό, μέσα από τα γενετικά αρχεία της ψυχής, συστήνει έναν ενεργειακό φορέα, που είναι ουσιαστικά το πραγματικό σώμα της ψυχής. Ο ενεργειακός φορέας είναι ένα ψυχικό Άβαταρ, το οποίο μπορούμε να στείλουμε σε ανώτερες διαστάσεις όπως η πέμπτη και η έκτη.

Το σώμα Άβαταρ έχει τις ψυχικές δομές συχνοτήτων αυτών των διαστάσεων, οπότε μπορεί να ταξιδέψει εκεί με ευκολία, ενώ ο αστρικός και ηλεκτρομαγνητικός φορέας του ανθρώπου είναι κατασκευασμένος με αιθερικά και αστρικά δίκτυα, με αποτέλεσμα να μπορεί να προσεγγίσει μόνο την αιθερική και την αστρική διάσταση της γης (τρίτη & τέταρτη).
Επίσης, για ένα τέτοιο οραματικο – υπερβατικό ταξίδι χρειάζονται οντότητες-πλοηγοί από την πέμπτη διάσταση.
Οι πλοηγοί αυτοί συνδέονται με τους ανώτερους εαυτούς της ομάδας των μαθητών – χρονοταξιδιωτών, δημιουργώντας ένα ισχυρό πλέγμα δικτυωτής ενέργειας. Στη συνέχεια, ενεργοποιούν μία πύλη μέσω μυστικών ηχητικών κωδικών, οι οποίοι έχουν δοθεί στον δάσκαλο-οδηγό. Οι ηχητικοί κωδικοί εκφράζονται ομαδικά από το δάσκαλο-οδηγό και τους μαθητές – χρονοταξιδιώτες και με τη βοήθεια των πλοηγών ανοίγει η πύλη και ενεργοποιείται ένας δίαυλος, που οδηγεί συγκεκριμένα στον γαλαξία Νέφελων της πέμπτης διάστασης.

Το δικό μας ηλιακό σύστημα είναι αντικατοπτρισμός του γαλαξία Νέφελων. Στην ουσία πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα, που οι άνθρωποι θεωρούν ως αληθινή.
Όταν ενεργοποιηθεί ο δίαυλος, η ομάδα διαπερνά την πύλη και ταξιδεύει, μέσω δακτυλίων προώθησης και μετατροπής, σε μια ζώνη-σταθμό ασφαλείας, που χωρίζει τις διαστάσεις της γης από το γαλαξία Νέφελων της πέμπτης διάστασης.
Εκεί, στη ζώνη-σταθμό γίνεται χρήση άλλων κωδικών για να μπορέσει η ομάδα να εισχωρήσει τελικά στον γαλαξία Νέφελων και τους διάφορους πλανήτες του.
Ως πνευματική οδηγός, έχω αποκομίσει μοναδικά στοιχεία στα υπερβατικά αυτά ταξίδια, που γίνονται στο χώρο μου τα τελευταία 16 χρόνια, και αναφέρω σχετικές λεπτομέρειες στο βιβλίο μου «Ταξίδι στην Πέμπτη Διάσταση – Ένα Θεϊκό Ταξίδι».