ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Στον πανέμορφο χώρο της σχολής της Πύλης Αγγέλων οι μαθητές διδάσκονται με εντατικούς ρυθμούς να ζωγραφίζουν αρχικά πρόσωπο με μια τεχνική που δεν απαιτεί ταλέντο. Όλοι μπορούμε να ζωγραφίσουμε τον ανώτερο εαυτό μας…..

Το εργαστήρι ζωγραφικής είναι ένα ολιγομελές ελεύθερο πρόγραμμα ζωγραφικής το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει ο καθένας ανεξαρτήτου ηλικίας. Ενώ το μάθημα είναι ομαδικό, ο κάθε μαθητής προσεγγίζεται και διδάσκεται ατομικά την τεχνική – για να καταφέρει από το πρώτο κιόλας μάθημα – να ολοκληρώσει το σχεδιασμό ενός προσώπου. Μαθαίνει τις βασικές γνώσεις σχεδίου – χρώματος – σύνθεσης. Στη συνέχεια ο μαθητής μπορεί να επιλέξει το θέμα που επιθυμεί και να εκπαιδευτεί σε όλες τις τεχνικές για την ολοκλήρωση του, έτσι ώστε να το αποτυπώσει τεχνικά άρτια. Αυτό μπορεί να είναι απεικόνιση προσώπου, τοπίου, νεκρή φύση, ή βιωματικές εικόνες από τα υπερβατικά ταξίδια (channeling) της σχολής, αρχαγγέλους, αγγέλους κ.α.
Η ζωγραφική είναι ένας σιωπηλός διαλογισμός. Η ολοκλήρωση ενός ζωγραφικού έργου αντανακλάει στην ολοκλήρωση των προσωπικών μας στόχων στο έργο της πνευματικής μας ζωής.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Φωτάκη Ιωάννα, καθηγήτρια καλλιτεχνικών, απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ.