Η προσέγγιση της πέμπτης διάστασης επιτυγχάνεται με την αυτογνωσία, μέσω της προηγμένης μεθόδου υπερβατικών, οραματικών ταξιδιών (channeling) σε πλανήτες του γαλαξία της πέμπτης διάστασης.
Εκεί, οι Ελοχήμ (αρχάγγελοι) και οι οντότητες γενεσιουργών προωθούν στους ανθρώπους το όραμα μιας ζωής, που σε άλλους φαντάζει ουτοπική και ανέφικτη.

Η προσέγγιση της πέμπτης διάστασης βοηθά τον άνθρωπο να ξεχωρίσει πιο εύκολα το καλό από το κακό και το σωστό από το λάθος. Είναι η διάσταση που φέρνει τύχη και οδηγεί τον άνθρωπο στην πρόοδο και την αφθονία. Ενισχύει την προσωπικότητα με χαρακτηριστικά όπως η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία. Ο άνθρωπος αποκτά τη θεϊκή δύναμη της ψυχής του και αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να το θελήσει.

Η πέμπτη διάσταση είναι η διάσταση της επέκτασης, ο μαθητής – χρονοταξιδιώτης δεν διστάζει πλέον να ξεφύγει από τα όρια της γήινης διάστασης. Αποκτά ορμή, ενθουσιασμό και πάθος, ενώ παράλληλα συγκρατείται από τις «υπερβολικές» επιθυμίες.
Όταν ο άνθρωπος διακαναλωθεί με αυτή τη διάσταση, το πνεύμα του δέχεται κατακλυσμό πληροφοριών και γνώσης. Με διάκριση όμως, χωρίς να απομακρύνεται από την πραγματικότητα. Αποσπάται από την προσδοκία και την αναμονή του μέλλοντος και επανατοποθετείται στον άμεσο σωστό χειρισμό της ζωής και της ύλης.
Στην αρχή, ώσπου να αποδειχθεί ότι όλο αυτό είναι αληθινό και όχι ένα όνειρο, είναι πολύ εύκολο ο μαθητής – χρονοταξιδιώτης να απογοητευτεί. Όμως οι αρχάγγελοι και οι οντότητες δασκάλων με τους οποίους δικτυώνονται οι μαθητές – χρονοταξιδιώτες εμπνέουν στους ανθρώπους πολύ προχωρημένες ιδέες, μακριά από περιορισμούς και προκαταλήψεις. Έτσι, ωθούν την ψυχή να βρει την ατομικότητά της, την ελευθερία και την ισονομία της. Τότε αίρεται κάθε είδους περιορισμός του θεϊκού πνεύματος.

Η πέμπτη διάσταση δεν περιορίζεται από τα στενά δεσμά της έννοιας του χώρου και του χρόνου. Επιτρέπει στον άνθρωπο να δημιουργήσει το μέλλον που θέλει, χωρίς να φοβάται την παρέκκλιση από την ψευδαίσθηση της συνήθειας.
Προσεγγίζοντας την πέμπτη διάσταση οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με το συλλογικό ασυνείδητο. Διαισθάνονται και αντιλαμβάνονται όλα όσα κρύβονται πίσω από τα φαινόμενα και τις απόψεις. Στη συνέχεια, ως κάτοικοι πλέον της πέμπτης διάστασης, μετατρέπονται σε δέκτες γνώσης και πληροφόρησης και αποκτούν σταδιακά άμεση σχέση με την προηγμένη τεχνολογία, το διάστημα και την επιστήμη.
Οι άνθρωποι στην αρχή ως επισκέπτες και στη συνέχεια ως μόνιμοι κάτοικοι της πέμπτης διάστασης, σπάνε όλα τα δεσμά που τους κρατούν πίσω. Γεμίζουν αυτοπεποίθηση και κατανοούν πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα όταν ενώνονται με τα κρυμμένα θεϊκά αρχεία της ψυχής τους!