Ο πλανήτης Γη αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα ολοκληρώνοντας τον ύστατο κύκλο μιας μακράς και επίπονης διαδικασίας εξέλιξης.
Μαζί με τον πλανήτη αλλάζουν συνειδησιακά αλλά και σωματικά πολλοί άνθρωποι.
Καθώς η πέμπτη διάσταση εισχωρεί στο ηλιακό μας σύστημα και στην ίδια τη γη, οι κρυσταλλικές δομές της δέχονται φωτόνια μετάλλαξης και μετατροπής. Έτσι, η παλιά τραυματική μνήμη των κρυστάλλων περνά από συνεχόμενες καθάρσεις.
Η μύηση κρυστάλλων με πεμπτο-διαστατικές ενέργειες δόθηκε στην οραματίστρια – κανάλι Μαρία Ζαβού για την επίσπευση κάθαρσης και θεραπείας των κρυσταλλικών δομών της Γης αλλά και των ανθρώπων.
Κατά την ενεργοποίηση, πεμπτο-διαστατικοί συντονιστές περνούν μέσω της ενεργειακής πύλης στη δική μας υλική διάσταση την τρίτη.
Οι ρυθμιστές αυτοί με τους πεμπτο-διαστατικούς κρυστάλλους που μεταφέρουν, αφαιρούν με ειδικούς χειρισμούς την όποια αρνητική μνήμη ή τοξική ενέργεια από τους γήινους κρυστάλλους που φέρουν οι μαθητές. Στη συνέχεια εισάγουν νέους κωδικούς με εντολές συντονισμού, θεραπείας, κάθαρσης και προστασίας.

Ο λευκός κρύσταλλος ορίζεται ως ο βασικός συντονιστής, ρυθμιστής και ενεργοποιητής των υπολοίπων 8 κρυστάλλων.

Οι οντότητες της πέμπτης διάστασης ξεκινούν ένα πολύ σημαντικό βοηθητικό πρόγραμμα κρυσταλοποίησης της γης, έτσι ώστε οι πεμπτο-διαστατικές ενέργειες και δονήσεις να περάσουν γρηγορότερα και εις βάθος σε ολόκληρο τον πλανήτη, να μεταλλάξουν όλες τις αρνητικές εγγραφές που υπάρχουν στον ορυκτό πλούτο του, επισπεύδοντας τη μετάβαση του από την τρίτη και τέταρτη προς την πέμπτη διάσταση.
Ο λευκός κρύσταλλος, ο πρώτος που ενεργοποιείται μυητικά, είναι ο βασικός πομπός – δέκτης των πεμπτο-διαστατικών ενεργειών προς τη γη,είναι δηλαδή ένας αναμεταδότης.
Όλοι οι κρύσταλλοι που ενεργοποιούνται μυητικά από κάθε μαθητή, γίνονται στην ουσία κανάλια μέσα από τα οποία μεταδίδονται οι πεμπτο-διαστατικές δονήσεις κρυσταλλοποίησης, δημιουργώντας ένα πλέγμα μετάδοσης πεμπτο-διαστατικών ενεργειών.

Πέρα όμως από την ουσιαστική και πολύτιμη συμβολή των μαθητών στη μετάβαση της γης προς την πέμπτη διάσταση, για τους ίδιους τους μαθητές σε προσωπικό επίπεδο τα οφέλη αυτών των μυητικών ενεργοποιήσεων κρυστάλλων είναι πολλά.