No comments yet

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΑΓΓΕΛΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

9:15 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ με πούλμαν από την Πλατεία Συντάγματος (Φιλελλήνων&Μητροπόλεως).

10:30 ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ. Επίσκεψη και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο με ξεναγό, όπου θα μας δείξει εκθέματα από τη μεταλευτική ζώνη της Λαυρεωτικής, την περιοχή του Σουνίου, τμήματα από την ζωφόρο του Ναού του Ποσειδώνα και τα ευρήματα από το προϊστορικό Σπήλαιο του Κίτσου, το μωσαϊκο δάπεδο παλαιοχριστιανικής εκκλησίας.

12:00 Διάλειμμα για καφέ.

12:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ για να επισκευτούμε τον χώρο εξόρυξης, έκπλυσης (εμπλουτισμού) και εκκαμίνευσης των μεταλλευμάτων στην πρώτη στο κόσμο βιομηχανική εγκατάσταση, στην οποία στηρίχθηκε ο πλούτος και η ισχύς της Αρχαίας Αθηναικής Δημοκρατίας.

14:00 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ (Να έχετε μαζί σας και φακούς!!!!).

14:30 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ‘ΧΑΟΣ’ το τεράστιο σπήλαιο βάραθρο με την πεσμένη οροφή. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΑΣ ΠΥΛΗΣ. Εκεί, η ομάδα των μαθητών με την καθοδήγηση της κ.Ζαβού, θα ενεργοποιήσει νέα πύλη απελευθέρωσης, (κλείνοντας την παλιά) με τη βοήθεια του δασκάλου Ποσειδώνα,της δασκάλας Αίθρας, των Αξιωματούχων του Ελοχήμ Μιχαήλ και των Ψυχοπομπών.

15:00 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΘΟΡΙΚΟΥ το μονάδικο στο είδος του λόγω της αρχαιότητας του και του ελλειψοειδούς του σχήματος. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΑΣ ΠΥΛΗΣ, με τη βοήθεια της δασκάλας Αθηνάς & του Απόλλωνα. Εργασία σύνδεσης της νέας πύλης με την πύλη της Ακρόπολης (Παρθενώνας).ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟΑ που βρίσκεται δίπλα στο θέατρο.

15:30 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ για φαγητό ή και μπάνιο στη θάλασσα.

17:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

18:45 ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

 

Το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή είναι 50euro και περιλαμβάνει τις μεταφορές με το πούλμαν, την ξενάγηση, τις δυο μυήσεις που θα πραγματοποιήσει η δασκάλα Μ.Ζαβού και το γεύμα στην ταβέρνα.

Παρακαλώ δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στη γραμματεία της σχολής στα τηλέφωνα 2104126785&6936931997 ή στη Χρύσα Παναγοπούλου στα τηλέφωνα 2106840769& 6932209232.

Comments are closed.